Kreće šesta sezona formule driver

21. lipnja 2019.

startamo u novu sezonu

Buzet je domaćin prve utrke HAKS formula driver kupa u sezoni 2019. Više od 200 vozača iz Hrvatske, Slovenije i Italije za vikend stiže u Istru.

Da je Buzet privlačan ljubiteljima brzina dokazuje i 200 prijavljenih u različitim konkurencijama, koji pored domaćih hrvatskih vozačica i vozača stižu iz Italije i Slovenije. U bodovanju HAKS Kupa je 95 vozačica i vozača iz 26 hrvatskih klubova, među kojima i desetak Slovenaca i Talijana, dok ostalih stotinu nastupa za Nagradu organizatora. Ujedno se boduju i Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a, te Auto i karting saveza Istre.

„Signum Max formula driver – Memorijal Mladen Žulić i Moreno Komar“ , natjecanje koje je posvećeno sjećanju na nekadašnje vrsne buzetske automobiliste koji su nas prerano napustili, brojem sudionika dostiglo je prošlogodišnje izdanje. Ovom manifestacijom, koja će svojim dvodnevnim sadržajnim programom u subotu 22. i nedjelju 23.lipnja prerasti u svojevrstan oktanski spektakl, otvara se ovogodišnja sezona Formule driver čiji je organizacijski nositelj Autoklub Buzet Autosport, ujedno začetnik discipline na ovim našim prostorima, zacrtao još četiri natjecanja do studenog.

Prošlogodišnjeg branitelja naslova prvaka Edija Kuharića nema među sudionicima, ali kandidata za pobjednički tron je barem desetak. Izdvajaju se Delničan Ivan Juranić (AK Opatija Motorsport) s automobilom „Dacia Sandero“, Donald Milokanović iz Brtonigle (AKORK Skok racing 1993) s već legendarnim „friziranim“ fićekom, Zagrepčani Vjekoslav Čičko (AK Buzet Autosport) s robusnim „Fiatom 500 Suzuki“ i Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) s izvrsno pripremljenim „Renault Clio Cup“, a tu je i prošlogodišnji viceprvak Marino Poropat (AK Istra racing team Pazin) s renoviranim i znatno poboljšanim „Renault Cliom Sport“. Domaćim asovima matematiku pobjede može pomrsiti i Talijan Franco Giacomazzi koji je u „Lancia Delta Evo Proto“ već pobjeđivao na našim stazama.

Foto: Formula Driver

Ove se godine vozi na većem dijelu poznate staze buzetske brdske utrke europskog prvenstva, od Mosta do Svi Svetih (cilj kod Konobe Volte) , u duljini 4.400 metara, duž dionice u deset je zona brzina usporena šikanama. Za servisno parkiralište koristi se uz prostor Cimosa na Mostu i ono na Mašimovoj škuji, odakle će prometnica sve do Svi Svetih u nedjelju od 8 do 19 sati biti zatvorena za javni promet.

Subotnja verifikacija i tehnički prijam odvijat će se od 15 do 18 sati, nakon čega slijedi bogat prateći program. Na velikom parkingu Mašimova škuja od 16 do 18 sati voze se kvalifikacije „Mini gymkhane-osv“, potom jednosatna izložba natjecateljskih vozila, da bi u 19 sati krenuo „stund show“ Tima Kodelja i finalne vožnje gymkhane. U ovom programu očekuje se 40-tak vozača iz Hrvatske i Italije. Večer će završiti glazbenim programom do kasno u noć.

Foto: Formula Driver

Nedjeljno jutro od 8,20 sati kreće s treninzima, a prva od dvije bodovne vožnje starta u 11,15 sati, nakon svečanog otvaranja na Mostu. Utrku će se moći pratiti putem live prijenosa Kreator TV i društvenih mreža. Proglašenje najuspješnijih predviđeno je oko 18 sati.

Tekst: Racing.hr

Podjeli s ostalima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Reddit
LinkedIn
X