Dominacija naših u Kotoru – Pereković slavio

2. lipnja 2019.

Domagoj Pereković pobjednik je Međunarodne brdske auto utrke Kotor – Trojica 2019. Pereković je odvezao dvije fantastične utrke i iza sebe ostavio čak i formulu. Mađarski vozač, sa hrvatskom licencom, Laszlo Szasz zauzeo je drugo mjesto generalnog poretka utrke, a do trećeg mjesta stigao je Dejan Dimitrijević u svom Seat Leonu R32T.

Laszlo Szasz – AK Dubrovnik Racing – Reynard Zytec F3000

Do cilja ove međunarodne utrke stigao je 81 vozač iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Kosova. Naši vozači osvojili su Kotor zauzevši prvih šest pozicija!

Petar Dajak u Formuli Gloria bio je četvrti, a Mario Jurišić peti. Vozač AK Župa Dubrovačka nastavlja u vrhunskom tempu ove godine te je užitak gledati njegove bravure za volanom Audija A4 STW.

U grupi N najbrži je bio Stijepo Manenica sa Lancerom Evo. IX. koji je uz to prvo mjesto grupe zauzeo i šesto mjesto generalnog plasmana utrke. Drugo mjesto pripalo je Đivi Franiću u Hondi Civic 1.6 klase N2, a slijedio ga je Sentić Ivan u identičnoj Hondi klase N2.

Filip Magdić osvojio je prvo mjesto u grupi A i klasi A8. Iza njega plasirao se vozač AK Dubrovnik Racinga Ante Alduk, a treći je na kraju završio Ivan Batalić kojemu je na jučerašnjim treninzima otišla mjenjačka kutija no uspio je preko noći otkloniti kvar i startati utrke.

Filip Magdić – Splitski Auto klub – Peugeot 306

Kod povijesničara ponovno se najbolje se snašao Ante Gaćina u svojem VW Golf I. Dorijan Kljun stao je na drugu sepenicu pobjedničkog postolja, a treći je završio Antonio Hernaut u Opel Corsi 1.6.

Najbrži Crnogorac bio je Dubreta Zlatko u BMW-u 320 ispred Dražena Radulovića u Mitshubishi Lanceru Evo. IX. te Vaslije Jakšića u Hondi Civic Type R. Spomenimo još kako je Vasilije i jučer i danas rušio rekorde staze u klasi N3!

Vasilije Jakšić – AMSK Kotor – Honda Civic Type R

MBAT Kotor 2019 podržali su Ministarstvo sporta i mladih, kao i brojni sponzori i prijatelji automobilizma.

KOMPLETNI REZULTATI

Foto: Marko Sendekovic

Podjeli s ostalima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Reddit
LinkedIn
X