Mađar Szasz najbrži na Skradinskoj ljepotici

21. svibnja 2019.

Laszlo Szasz pobjednik je „13. Nagrade Grada Skradina“, druge brdske utrke Prvenstva Hrvatske. Poziciju broj dva zauzeo je Domagoj Pereković iz AKK Zanatlija koji je ujedno odnio pobjedu u kategoriji I. (turustička vozila). Treća stepenica pobjedničkog postolja pripala je Mariju Jurišiću za upravljačem Audi A4 STW-a.

Sve je počelo u subotu sa treninzima. 2 neslužbena i 2 službena. Malo suho, malo kiša. Najbolja vremena na treningu postavili su Laszlo Szasz na neslužbenim, a Stijepo Manenica na službenim. Dogodilo se i par nezgoda na treninzima no vozači su prošli netaknuti, a većina automobila kroz noć sastavljena i spremna za nedjeljne izazove.

Na nedjeljnim utrkama očekivalo se promjenjivo vrijeme. Za prvu utrku vozači su pripremili slick gume jer neka prognoza je bila da će kiša pasti tek u drugoj vožnji. Nažalost takav scenarij se nije dogodio i kiša je pala već na polovici prve vožnje. Najbolje uvjete na stazi imali su vozači povijesnih vozila te grupe N i A.  Suhe uvjete najbolje je iskoristio Stijepo Manenica i ostvario vrhunsko drugo vrijeme prve vožnje. Za vodećim Szaszom kasnio je samo +00,105. Treće vrijeme prve vožnje imao je Riječanin Mario Jurišić, a za najveću senzaciju pobrinuo se Ćiro Utrobičić koji je sa malim Citroenom AX 1.6. grupe E1 ostvario četvrto mjesto generalke ispred imena kao što su Pereković, Kopajtić i Dimitrijević.

Ćiro UTROBIČIĆ (AK Oneum Omiš) Citroen AX 1.6

kiša odredila poredak

Druga utrka bila je ista za sve. U takvim ravnopravnim uvjetima najbolje se iskazao Domagoj Pereković koji je stazom prošao u vremenu 01:49,629. Odmah iza njega plasirao se Szasz sa Formulom F3000, a treći je bio pobjednik Sljemena Dejan Dimitrijević član AKK Velika Gorica. Mario Jurišić bio je peti, a naš prvak Europe Tomislav Muhvić šesti.

Konačni poredak glasio je ovako:

  1. Laszlo SZASZ (AK Dubrovnik Racing) Reynard Zytec F3000 – 03:39,730
  2. Domagoj PEREKOVIĆ (AKK Zanatlija) Mitsubishi Lancer Evo IX  +02,136
  3. Mario JURIŠIĆ (AK Župa Dubrovačka) Audi A4 STW 2.0  +02,822
  4. Dejan DIMITRIJEVIĆ (AKK Velika Gorica) Seat Leon R 32T  +06,553
  5. Petar DAJAK (AK Solin) Norma N20F  +08,293
  6. Stijepo MANENICA (AK Dubrovnik Racing) Mitsubishi Lancer Evo IX +09,697
  7. Tomislav MUHVIĆ (AKK Petar Klepac) Mitsubishi Lancer Evo IX.  +09,823
  8. Vasilije JAKŠIĆ  (AMSK Blažo Smiljanić) Honda Civic Type R  +11,780
  9. Ćiro UTROBIČIĆ (AK Oneum Omiš) Citroen AX 1.6  +13,782
  10. Ante ALDUK (AK Dubrovnik Racing) Honda Civic Type R  +13,917
Petar DAJAK (AK Solin) Norma N20F

Stijepo Manenica pobjedio je u grupi N ispred Franića i Medića, a Ante Alduk uspješno je sastavio svoju Hondu i uvjerljivo pobjedio u grupi A te iza sebe ostavio legenu Niku Pulića i Sašu Radolu koji je u cilj ušao u leru zbog kvara na mjenaču.

Šampionat Bosne i Hercegovine brojio je 20-tak vozača od kojih je njih 18. došlo do cilja. Najbrži Bosanac bio je Salih Ljubijankić u Hondi Civic type R grupe E1 iz AMK Cazin ispred Haruna Hadžića (ARC Racing) u još jednoj Hondi Civic type R no ovoga puta grupe N te Farhrudina Dolića u identičnoj Hondi iz AMK Cazina.

Kod naših povjesničara najbolji je bio Ante Gaćina u svom Golfu I. GTI 1.6. Iza njega plasirao se Krešimir Radovanić u Suzukiju Swiftu 1.3 GTI, a na trećem mjestu našao se Černi Leo iz AK Opatija u Fiatu 128 SC 1.3.

Čestitke svima koji su završili utrku i ostvarili odlične plasmane. Bravo za AK Mihovil Šibenik na čelu s Vlatkom Mikulandrom bez kojeg ta utrka nebi bila ni približno ista. Svaka čast svim sucima uz stazu, vatrogascima i vučnim službama na brzoj intervenciji. Vidimo se dogodine sa boljim vremenom i još više vozača i gledatelja uz stazu.

Stijepo MANENICA (AK Dubrovnik Racing) Mitsubishi Lancer Evo IX

KONAČNI REZULTATI

Podjeli s ostalima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Reddit
LinkedIn
X