Nema odmora za brdaše – 13. Nagrada Grada Skradina

16. svibnja 2019.

Brdska karavana samo 5 dana nakon Sljemena seli u nešto južnije i toplije krajeve. 18. i 19. svibnja na rasporedu je 13. izdanje brdske utrke Nagrada Grada Skradina. Utrka koja iz sezone u sezonu privlači sve više vozača, ne samo iz Hrvatske već iz cijele regije. Sa startom na skradinskom mostu vozači moraju proći stazu dugu 3,386 metara.

Utrka se boduje za Centralno Europsku zonu (CEZ), Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske za povijesna vozila, Šampionat Bosne i Hercegovine te Regionalno Prvenstvo Hrvatske regija Jug. Prvi favorit i prošlogodišnji pobjednik i rekorder skradinske utrke je Dejan Dimitrijević iz AKK Velika Gorica, a u ovu sezonu krenuo je sa pobjedom na Sljemenu. Drugi favorit za najviša mjesta zasigurno će biti Domagoj Pereković iz AKK Zanatlije, a svakako treba paziti i na Tomislava Muhvića iz AKK Petar Klepac za upravljačem moćnog Mitshubishi Lancera Evo IX.


“Imamo 111 prijavljenih, a osim iz Hrvatske dolaze i vozači iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a prvi put, nakon trideset godina, u Skradinu će se natjecati i jedan vozač iz Srbije”

Vlatko Mikulandra, tajnik AK Mihovil

Sigurnost je dovedena do maksimuma i kako kaže Mikulandra praktički svaki metar staze je pokriven zaštitnom ogradom. Na stazi će također biti postavljeni razglasi, a slika iz Skradina bit će emitirana na SHIFT TV-u.

Pred vozačima na rasporedu su dva subotnja treninga s početkom od 13:00 sati te dvije nedjeljne utrke s početkom u 12:00 sati. Za vikend na skradinskom području moguća je kiša, ali to, vjerujemo, neće spriječiti ljubitelje ovog oktanskog sporta da dođu u ovaj divan gradić na rijeci Krki.

LISTA PRIJAVA

FACEBOOK DOGAĐAJ

FACEBOOK STRANICA

Prošlogodišnji rekord Dejana Dimitrijevića

Podjeli s ostalima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit
Share on linkedin
LinkedIn