Srce ko kuća – Leš Racing

14. svibnja 2019.

Marin Leš uspješno je debitirao na brdskim stazama ovoga vikenda na Sljemenu. Nastupao je kao S1, drugi po redu od predvozača i opako guštao u vožnjama.

Na subotnjim treninzima vrijeme je poslužilo te je mogao voziti na slick gumama i isprobati puni potencijal svog Citroena AX Gt-a 1.6. Iz treninga u trening staza se sušila i Marin je radio sve bolja vremena. Najbolje vrijeme koje je uspio izmjeriti bilo je 3 minute i 46 sekundi što je itekako dobro vrijeme s obzirom na slabo poznavanje automobila.

Tokom noći sa subote na nedjelju pala je kiša i namočila sljemensku stazu. Uslijedila je promjena guma i priprema za nedjeljne utrke. Prva utrka bila je na rasporedu u 10:00h,  a druga u 14:00h. Marin je vozio tri puta. U prvoj utrci dva puta jer se vozači povijesnih vozila, grupe N i grupe A spuštaju dolje te ispred grupe E1 ponovno kreću predvozači. Najbolje uvjete imao je u drugoj vožnji kada je vozio malo iznad 4 minute i 10 sekundi.

Kratki Marinov osvrt na utrku:

„Prva utrka pa odmah Sljeme, bolje ne može… Domaća staza, domaća ekipa, puno prijava, vesela atmosfera i odlična organizacija. Iskoristio sam ovu trku da vidim kako se auto ponaša. Sad znam na čemu još moramo poraditi. U subotu dok je bila suha staza smo štopali vrijeme zadnjeg laufa i uspio sam stisnuti AX na 3:46.5 čime sam i više nego zadovoljan. Usput bih se zahvalio svim sponzorima, prijateljima i rodbini koji su mi pomogli omogućiti ovaj vikend. Vidimo se dogodine, nadam se u natjecateljskim bojama.“

Daljni Marinov plan je nastup u disciplini Formula Driver na buzetskoj stazi krajem šestog mjeseca sa Twingom. Dođite i podržite mladu nadu koja lagano korača u svijet oktana. Vidimo se dole!

YOUTUBE VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=D55cfTilejo

FACEBOOK STRANICA:
https://www.facebook.com/lesracing/

Podjeli s ostalima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Reddit
LinkedIn
X