Dimitrijević osvojio Sljeme – 26. Nagrada Stubičkih Toplica 2019

12. svibnja 2019.

Dejan Dimitrijević pobjednik je 26. po redu brdske utrke „Nagrada Stubičkih Toplica“. Pobjedom u prvoj vožnji te pobjedom u drugoj vožnji svojeg prvog konkurenta Milana Bubniča (SLO) ostavio je na 3.66 sekundi iza sebe. Treće mjesto pripalo je riječkom asu Mariju Jurišiću koji nastupa za AK Župa Dubrovačka u Audi A4 STW.

Dejan Dimitrijević – AKK Velika Gorica – Seat Leon R32T

Prvaka i prošlogodišnjeg pobjednika Bojana Juranića na sljemenu nije bilo, odlučio je uzeti pauzu i malo odmoriti od utrka. Prvog domaćeg favorita Domagoja Perekovića u subotu na treninzima počeo je “zezati” Mitsubishi, no do nedjelje auto je bio složen i spreman za utrke. Nažalost noćna i jutarnja kiša fino je namočila stazu i na prvoj utrci za žrtvu uzela baš Domagoja Perekovića, u zavoju nakon duge ravnice poslije s-a zadnji kraj njegovog Lancera je zaplesao, a nakon toga napravio jedan okret te se zapalio. Na svu sreću bez ozbiljnijih posljedica.

Špiček vučna služba i Mitsubishi Lancer Evo IX. Domagoja Perekovića

U Prvenstvu Slovenije zasluženu pojedu odnio je Milan Bubnič u Lancia Delti HF Integrale ispred Matevža Čudena i Alojza Udovča u Renault Clio R3. Velika borba vodila se u klasi E1-14 gdje su Slovenci imali šestero vozača, četvoricu u MG ZR 105 te jednog u Polu i jednog u Swiftu GTI-u. Najbrži je na kraju bio Oblak Matej u MG-u ispred Žana Nagode u još jednom MG-u, a treći Franc Likovič u također MG-u.

Milan Bubnič – AMD Slovenija Avto – Lancia Delta HF Integrale

Domaći dečki pokazali su koliko dobro poznaju Sljeme. Mislav Mikulec u Renault Cliu RS grupe A zauzeo je osmo mjesto generalke, a Dario Šamec u Peugeotu 206 RC grupe N dvanaesto.

Dario Šamec – AK Zagorje – Peugeot 206 RC

Na sljemenu se ovaj vikend vozio i Twins Fun kup u kojem je bilo itekako zanimljivih borbi između prošlogodišnjeg prvaka Davora Sertića i Ivice Marića. Subotnje treninge dobio je Ivica Marić, no na utrci više je mirnoće imao Davor Sertić te zasluženo slavio ispred Ivice Marića, treći je bio Dragan Vodopija iz kluba organizatora AK Ine Delte.

Jedan veliki palac gore za organizaciju. Ekipa iz Auto kluba Ina Delta odradila je posao kakav priliči jednoj Međunarodnoj brdskoj utrci i u uvjerenju smo da ćemo iduće godine na Sljemenu gledati Europsko prvenstvo povijesnih vozila. Bravo dečki i cure!

Kompletni rezultati: http://www.ak-inadelta.hr/sljeme2019/rezultati.html

Igor Tomljanoović – AMKK Cobra Virovitica – Renault Twingo

Podjeli s ostalima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Reddit
LinkedIn
X