Debitant na brdskim stazama

9. svibnja 2019.

Neka nova imena

Izuzetno nam je drago da imamo mogućnost, privilegiju i čast pratiti neka nova lica u auto sportu. Svi znamo kakva je situacija na toj sceni te da je vrlo teško uopće krenuti u sve to, no jako smo sretni kad se netko novi pojavi, a još više kad upravo mi možemo pratiti rast i razvoj te put ka vrhu nekog mladog i perspektivnog vozača.

Riječ je o Marinu Lešu iz Stubičkih Toplica koji auto sport prati od malih nogu te je oduvijek imao želju sjesti za volan natjecateljskog automobila i voziti utrke. U tome mu je puno pomogao i auto klub Dugo Selo koji je organizirao nagradnu igru da upravo mladima omogući lakši ulazak u svijet oktana. Marinov plan ove sezone je voziti utrke Formule Driver, a planira i odvesti koje brdo, autoslalom ili kronometar.

Prvi nastup imati će ovaj vikend u Pili na brdskoj utrci 26. Nagradi Stubičkih Toplica, mogli bismo ujedno reći njegova domaća utrka jer živi 500 metara od samog starta brda. Voziti će Citroen AX Gt sa 1.6 motorom iz Peugeota 106. Pitali smo ga da nam kaže par riječi o svojem prvom nastupu, evo što nam je rekao:

“Na Sljemenu sam doma, tu sam odrastao, od tud je krenula ljubav prema utrkama. Iz godine u godinu gledajući prerađene jurilice, rasla je želja da sjednem za volan jedne. Napokon, ove godine mi se ta želja i ostvarila. Vozit ću kao predvozač, tzv. Nula, kako bi testirao auto, te da bi moj tim i ja vidjeli koje su mu prednosti, a koje mane. Ima još puno posla, gurat ćemo lagano, koliko će financije dozvoljavati. Vidimo se!”

Sve vas pozivamo da dođete u subotu i nedjelju u podnožje Sljemena i bodrite najbolje brdaše iz Hrvatske i Slovenije, a naravno ruke gore i za Marina.

Ekipa HillClimb Croatie želi ti puno sreće! Pratimo te u pohodu na vrh.

Podjeli s ostalima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Reddit
LinkedIn
X