Slavlje Perekovića za kraj, titula prvaka Juraniću – Brdo Brgat 2018.

10. listopada 2018.

Nakon Sljemena, Skradina, Kotora, Malačke, Cazina, Ilirske Bistrice i Buzeta došao je red na zadnju postaju Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, Dubrovnik. Klub organizator, Auto klub Dubrovnik racing organizirao je osamnaestu po redu „Nagradu Grada Dubrovnika 2018.“. Na stazi Komolac – Brgat vozači su bili suočeni sa 3600 metara dugom stazom te prosječnim usponom od 5,56%. Uz prvenstvo Hrvatske u Dubrovniku se već dugi niz godina održava i zadnja utrka u kalendaru prvenstva susjedne nam Crne Gore.

43412295_10212550489453234_1595841493065531392_o
Predstavnici iz Crne Gore

Lista prijava izašla je u srijedu, a na njoj je bilo 72 vozača iz Hrvatske i Crne Gore. Nakon verifikaciije i tehničkog pregleda u petak dobili smo i startnu listu za subotnje treninge. 38 hrvatskih vozača i 20 crnogorskih predstavnika što je značilo da će se na startu pojaviti 58 vozača. Naravno znamo da je zadnje natjecanje, da je loša financijska situacija, da nema formula i da su stvari riješene u mnogim klasama ili grupama no ako pogledamo bolje tu startnu listu i vidimo da je od tih 38 hrvatskih vozača većina iz regije Jug odnosno čak njih 20 iz dva dubrovačka kluba, AK Dubrovnik Racinga i AK Župe Dubrovačke onda vidimo da tu nešto ne štima. Svaka čast onima koji nisu iz regije Jug, a došli su na utrku u Dubrovnik s voljom, željni utrkivanja i fešte nakon utrke. Znamo svi da dečki iz AK Dubrovnik Racinga odlaze na svaku utrku prvenstva Hrvatske sa po deset vozača što je za svaku pohvalu. Dođu i na Sljeme dođu i na Ilirsku Bistricu i u Buzet, ma svugdje ih ima. Stvarno bi bilo lijepo da se na zadnjoj utrci u Dubrovniku ipak skupi malo više vozača jer bez Dubrovčana prvenstvo bi zaista bilo jako pusto.

43534310_10212550525414133_8605307293564665856_o
Ekipa AK Dubrovnik Racinga

Okrenimo se mi  utrci. Vrijeme u Dubrovniku za vikend bilo je dosta promjenjivo s naznacima za kišu no na svu sreću kiša je zaobišla Dubrovnik i razveselila organizatore, a i gledatelje koji su došli uživati u vožnjama majstora na brdu zadnji put u ovoj sezoni. Daleki put prevalila je i ekipa iz Kreator TV koji su u Dubrovnik došli pratiti utrku te ju live prenositi na internetu i pred malim ekranima. Također jedan hvale vrijedan potez Dubrovčana.

Na subotnjim treninzima najbrži vozač bio je Domagoj Pereković u svom Mitshubishiju Lanceru Evo IX. ispred Tomislava Muhvića u još jednom Lanceru Evo IX. Na trećem mjestu našao se predstavnik iz Crne Gore, Zlatko Dubreta sa svojim BMW-om, a iza njega su se smjestili Bojan Juranić i Marijo Barović.

Nedeljni program započeo je svečanim otvaranjem utrke, a nakon toga u 12:00 uslijedila je prva bodovna utrka. Otvorili su ju dečki iz Historic prvenstva Hrvatske koji su u Dubrovnik također stigli u manjem broju nego inače. Prvak Hrvatske za povijesna vozila odlučen je ranije, a to je po ko zna koji put postao Mladen Sigurnjak. Njega u Dubrovniku nije bilo tako da je prvo mjesto pripalo njegovom ljutom rivalu Anti Gačini (AKK Rogoznica) koji nažalost nije vozio sve utrke u sezoni te tako propustio borbu za naslov prvaka. Iza njega plasirao se član AKK Zanatlije mladi Antonio Hernaut u svojoj Opel Corsi 1.6. Na treće mjesto skočio je još jedan član AKK Rogoznice, Božidar Matijaš u Zastavi Yugo 55.

43370008_10212550479692990_7073747570996019200_o.jpg
Ante Gaćina (AKK Rogoznica) – Golf I. 1.6 GTi.

Borba za naslov prvaka vodila se u grupi N. Do naslova su mogli doći Maro Franić, Ivan Sentić i Romano Radić. Maro Franić je prije Dubrovnika bio na prvoj poziciji te se odlučio za jedan potez. Odlučio je sjesti za volan Mitshubishi Lancer Evo VIII. kojeg je kroz sezonu vozio Filip Križanić-Bijelić (AKK Rogoznica).  Nakon prve utrke upravo je on bio vodeći u grupi N, a slijedili su ga Stijepo Manenica koji zbog kvarova i nekih loših rezultata nije bio u igri za naslov i Ivan Sentić (AK Ragusa Racing) koji tim trećim mjestom definitivno ne može do naslova. Romano Radić (Ak Dubrovnik Racing) zauzeo je petu poziciju.

Grupa A bila je riješena već u Buzetu, a novi prvak gupe je Ante Alduk (Ak Dubrovnik Racing) u Hondi Civic Type R kojem ovim putem čestitamo na tom odličnom uspjehu. Ante je došao u Dubrovnik kako bi se još malo guštao na stazi te izvan nje. U prvoj vožnji ipak nije bio najbrži. Brži od njega bio je Ivan Batalić koji cijele sezone pokušava pobijediti Alduka no to mu ne polazi za rukom. Iza Batalića i Alduka u grupi A plasirao se Đuro Žmirak (AK Ragusa Racing) u Citroen Saxu 1.6. 16V.

43378269_10212550482413058_1662632190183211008_o
Maro Franić (AK Dubrovnik Racing) – Mitshubishi Lancer Evo. VIII.

Za naslov prvaka odlučivalo se i u najjačoj grupi, grupi E1, a borba se vodila i za ukupnog pobjednika kategorije I. (turistička vozila).  U prednosti je bio Bojan Juranić (AK Opatija Motosport) i u grupi i u ukupnom poretku. Teoretske šanse za naslov prvaka u grupi imalo je par vozača no najbliži Juraniću bio je Denis Nišević (AK Župa Dubrovačka) kojemu je trebala pobjeda u klasi E1-17 te jako loš plasman Juranića. Za naslov prvaka kategorije I. Juraniću su trebala samo dva boda. Prednost ispred Perekovića i Niševića iznosila je 8 bodova, a pobjednik dobiva 10 bodova tako da su šanse postojale. Domagoj Pereković (AKK Zanatlija) u prvoj je vožnji ostvario najbolje vrijeme od sviju te zauzeo to prvo mjesto koje mu je potrebno kako bi došao do naslova prvaka, no Bojan Juranić nije bio daleko, plasirao se na njemu zadovoljavajuće peto mjesto. Nišević je bio malo brži od Juranića te zauzeo četvrtu poziciju. Iza Perekovića plasirao se Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac) u još jednom Mitshubishi Lanceru Evolution IX, a na trećoj poziciji ukupnog poretka našao se predstavnik iz Crne Gore, Zlatko Dubreta ( AMSK Blažo Smiljanić) u BMW-u.

43570839_10212550524454109_4972442938916208640_o.jpg
Bojan Juranić (Ak Opatija Motosport) – Renault Clio Sport

Druga vožnja donijela nam je par odustajanja no ne i velikih promjena u grupama i u ukupnom poretku. U prvenstvu povijesnih vozila svoje prvo mjesto uspješno je sačuvao Ante Gačina, no u drugoj vožnji bio je nešto sporiji te dopustio Antoniu Hernautu da mu se opasno približi. Razlika između njih iznosila je nešto manje od 200 desetinki. Odustajanjem Božidara Matijaša u drugoj vožnji na treću poziciju uskočio je Frane Jukić (AKK Rogoznica) u svom Suzuki Sviftu 1.3 GTi.  Četvrti je na kraju bio Bojan Hlača (AK Opatija), a peti Hrvoje Čubelić (AK Opatija), obojica u Zastavi Yugo 55.

U grupi N sve je ostalo isto. Naslov prvaka otišao je u ruke Mare Franića člana AK Dubrovnik Racinga. Super je ovo sezona bila za njega te ju je na najbolji mogući način završio. Čestitke Maro!!

U grupi A promjena na vrhu. Ante Alduk uspio je u drugoj vožnji biti brži od Ivana Batalića te tako došao do još jedne pobjede u grupi. Tako je Ivan bio drugi, a treća pozicija pripala je Đuri Žmiraku.

Novi prvak Hrvatske u kategoriji I. je Bojan Juranić. Generalni poredak prve vožnje ostao je nepromijenjen nakon druge. Domagoj Pereković uzeo je pobjedu u Dubrovniku, drugi je bio Tomislav Muhvić, a treći Zlatko Dubreta. Na četvrtoj poziciji ostao je Denis Nišević, a peti je bio Bojan Juranić. Uz naslov Prvaka Hrvatske u kategoriji  I. Juranić kući nosi i pehar najboljeg u grupi E1. Svaka čast Bojane. Sjajna sezona bez ijednog odustajanja. Van osvajača bodova u ukupnom poretku ostao je jedino u Skradinu. Kapa do poda vozaču, mehaničarima i svima koji su stajali uz Bojana jer bez njih teško da bi bilo ovako sjajnog rezultata. Bravo!

43383560_10212550537174427_876393578601906176_o
Domagoj Pereković (AKK Zanatlija) – Mitshubishi Lancer Evo. IX.

I tako lagano stigli smo do kraja ove super zanimljive i napete sezone brdskog prvenstva u Hrvatskoj. Svaka čast onima koji su vozili prvenstvo, koji su osvajali bodove, koji su šrafili automobile kako bi bili spremni za utrku, koji su uzeli naslove prvaka u grupama, klasama i kategorijama, svaka čast svim organizatorima na super organiziranim utrkama, svaka čast svima!

Vidimo se dogodine sa nadom da će na brdu biti još bolje!

Podjeli s ostalima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit
Share on linkedin
LinkedIn