FAGGIOLI POBJEDNIK OKTANSKE FEŠTE U BUZETU!! – 37. Buzetski Dani 2018.

19. rujna 2018.

Buzetska priča i ove je godine veoma zanimljiva. Zadnja stanica europskog prvenstva na brdskim stazama ponudila je uzbuđenja na stazi  i izvan nje. 232 vozača prijavila su se za 37. izdanje Buzetskih dana, no tu je još bilo tridesetak promo vozila. Naša ekipa bila je u punom sastavu u Buzetu, fotkalo se, snimalo se, pjevalo se, zabavljalo se. To su utrke!

41890325_10212432136414482_635244938891624448_o.jpg

Priča počinje u petak kao i uvijek tehničkim pregledom i verifikacijom vozila. Nakon smještanja po boksu kreće šesta po redu parada vozila na Trgu Fontana. Gledatelji su mogli prvo uživati u drift vožnjama Marina Nežića i Marina Ivančića, a nakon toga vidjeti trkače jurlice koje su jurile stazom u subotu i nedjelju. Jedinstveni show kakav postoji jedino u Buzetu, svaka čast organizatorima, bravo!

42059539_10212438195685960_4618304636044967936_o.jpg

Subota, buđenje u pola osam, osam, malo šetnje po boksevima, bacanje nekoliko slika i gas na treninge. Jedan dio ekipe na cilj, a drugi na start. Prema najavama očekivala se kiša, no hvala Bogu nebo je izdržalo i kiše na prvom treningu nije je bilo. Nekih sitnih prekida zbog izlijetanja je bilo, no sve se to brzo riješilo i treniralo se u brzom ritmu. Najbrži na prvom treningu bio je Simone Faggioli ispred Diega Degasperia i Fausta Bormolinija. Od naših istaknuo se Laszlo Szasz na 6. mjestu generalnog poretka i Damir Nakić na 14. poziciji. U kategoriji I. najbolje se snašao Milan Bubnič koji je bio brži od Perekovića gotovo dvije sekunde, a treći je bio Fulvio Giuliani u Lanciji Delti Evoluzione. Drugi trening krenuo je odmah nakon prvog, kišni oblaci nadvili su se nebom sredinom treninga, ali veće kiše nije bilo. Padalo je nešto iznad zavoja broj 7, ali ne previše, vozilo se istim tempom kao i u prvoj vožnji, a naravno gume za kišu nisu bile potrebne. Prekida je bilo manje nego na prvom treningu tako da su i treninzi ranije završili. Opet isti pobjednik, Talijan Simone Faggioli u svojoj Normi M20 FC ispred sunarodnjaka Diega Degasperia u Oselli FA30 Zytek te Čeha Miloša Beneša u Oselli FA 30. Laszlo Szasz u Formuli Reynard 3000 Zytek ponovo najbrži od naših, no ovoga puta na sedmoj poziciji, a Damir Nakić u Radicalu SR3 RS na sedamnaestoj. Od automobila najbrži je ovoga puta bio Austrijanac Karl Schagerl u VW Golfu TFSI-R ispred Bubniča i Perekovića. Poslije treninga uslijedila je fešta, nažalost nije bilo Lidije Bačić, no fešte je bilo u boksu. To su čari Buzetskih Dana!!

DSC_1457.JPG

Dan za utrke, nedjelja. Buđenje u sedam, kava, doručak i ostale jutarnje rutine. Start prve utrke u 9 sati, vrijeme top. Ovoga puta jedan dio ekipe HillClimb Croatie bio je na Komušćici, a jedan kod kuća. Na komušćici od ranoga jutra fešta neviđena, party samo takav. More ljudi stiže iz šumice i zauzima svoja mjesta. Prvi na startu bili su promo vozači, a poslije njih krenuli su Historic vozila, ekipa koja juri jebeno sa „starim kantama“. Od te ekipe u prvoj vožnji u Prvenstvu Hrvatske najbrži je bio Sandro Miškić (AK Istra Racing Team) u Lanci Delti Integrale koja se odlično čuje, a još bolje ide. Ovogodišnji prvak Prvenstva Hrvatske za povijesna vozila, Mladen Sigurnjak (AK Opatija) vozio je drugo najbrže vrijeme ispred Doriana Kljuna (AK Opatija). Nakon povijesnih vozila krenula je grupa N gdje je najbrži bio Saša Radola (AMK No Traction) ispred Ivana Pavlovića (AK Rijeka) i Matije Brkljačića (AMK No Traction). U grupi A se vodila velika borba, čak šest vozača bilo je u četiri sekunde. Prvi je bio Duško Banjeglav (AK Delta Timing), drugi Ante Alduk (AK Dubrovnik Racing), a treći Saša Černeka (AKK Petar Klepac). Kad su dečki iz grupe A završili krenuli su malo jači momci iz E1 grupe. Najbrži od njih u prvoj vožnji za Prvenstvo Hrvatske bio je Domagoj Pereković (AKK Zanatlija) iza njega sa zaostatkom od šest sekundi, domaći dečko Viliam Prodan (AK Opatija Motosport), a na trećem mjestu sa malenih 0,662 našao se Dejan Dimitrijević član AKK Velika Gorica. Kod formula i prototipova imali smo četiri natjecatelja. Najbrži je bio Laszlo Szasz (AK Dubrovnik Racing) ispred Damira Nakića (AK Ina Delta) te Igora Cossetta (AKK Zanatlija).

DSC_1574.JPG

Na sredini prve utrke krenuo je i live prijenos sa TV Istre i Kreator TV-a tako da su gledatelji koji nisu bili u mogućnosti doći u Buzet mogli pratiti utrku na Internetu i pred malim ekranima. Još jedna odlična novost u Buzetu. Pohvala ogranizatorima. Ekipa sa Komušćice priredila je još jednu odličnu stvar na ovogodišnjim Buzetskim danima. Naime, pod kraj prve utrke došli su dečki iz Night Expressa, poznatog benda iz Istre. Napravili su pravi show na šestom zavoju i publika je uz zvukove automobila mogla uživati i u živoj glazbi. Sviralo se gotovo tri sata bez ijedne pauze. Svaka čast dečkima iz benda, a pohvale idu i onima koji su to organizirali. Jedna rijetkost u auto sportu, a možemo reći i u sportu općenito. Bravo!

41905274_10212430656337481_6855450090035740672_o.jpg

Prva utrka trajala je gotovo pet sati, a nakon nje uslijedila je kratka pauza. Drugu vožnju otvorili su vozači povijesnih vozila od kojih je ponovno najbrži bio Sandro Miškić (AK Istra Racing Team) ispred Dorijana Kljuna (AK Opatija) te Mladena Sigurnjaka (AK Opatija). Iako je Dorijan Kljun u drugoj utrci bio brži od Mladena Sigurnjaka to mu nije bilo dovoljno da zasjedne na drugu poziciju tako da se morao zadovoljiti trećom stepenicom pobjedničkog postolja. Pobjedu u PH za povijesna vozila odnio je Sandro ispred Mladena i Dorijna. Četvrti je na kraju bio Ante Gaćina (AKK Rogoznica), a peti Leo Černi (AK Opatija). Spomenimo i podatak da je Mladen Sigurnjak ovim drugim mjestom osigurao još jedan naslov prvaka u Prvenstvu Hrvatske za povijesna vozila. Čestitamo! U grupi N promjene na samom vrhu nije bilo. Pobjedu je odnio Saša Radola ispred Ivana Pavlovića i Matije Brkljačića. Odustajanjem Stijepa Manenice, predstavnik AK Zagorje Dario Šamec došao je na četvrtu poziciju ispred Mare Franića (AK Dubrovnik Racing). Borba za prvaka grupe N voditi će se u Dubrovniku za tri tjedna, a kandidati za prvo mjesto su Maro Franić koji trenutno vodi sa 136 bodova ispred Ivana Sentića koji ima 130 bodova i Romana Radića koji ima 122 boda. Sretno dečki i neka bolji pobjedi! Grupa A također bez promjena na vrhu. Duško Banjeglav odvezao je još jedno utrku na limitu sa svojim Peugeotom 106 te tako osigurao pobjedu u grupi. Drugi je na kraju bio Ante Alduk ispred Saše Černeke. Denis Močibob (AK Buzet Autosport) uzeo je četvrto mjesto, a peti je završio Ivan Batalić (AK Solin). Pitanje pobjednika grupe A za ovu sezonu riješeno je već prije no na Buzetu je to samo potvrđeno i službeno se zna da je novi prvak grupe A Ante Alduk vozač Dubrovnik Racinga za volanom Honde Civic type R. Bravo Ante!

42147828_10212432857032497_750742326082535424_o.jpg

Domagoj Pereković i u drugoj vožnji bio je najbrži čovjek u Hrvata za kategoriju I. Bio je brži od Prodana i Dimitrijevića za ponovo nekih šest sekundi. Tako da poredak na kraju glasi: 1. Pereković, 2. Prodan. 3. Dimitrijević. Na četvrtoj poziciji našao se Tomislav Muhivć (AKK Petar Klepac), a peti je bio vodeći čovjek prvenstva Hrvatske u kategoriji I. Bojan Juranić (AK Opatija Motosport). Odluka o prvaku Hrvatske u kategoriji I. odlučiti će se u Dubrovniku. Prednost Juranića ispred Perekovića i Niševića iznosi 8 bodova. Velika je to prednost, no sve je moguće. Ove sezone Bojanu auto radi perfektno te nije imao niti jedno odustajanje, dok je Domagoj zbog kvarova na automobilu u teškoj situaciji da obrani prošlogodnišnji naslov. Buzet je za kategoriju II. (formule i prototipovi) bila zadnja utrka u ovoj sezoni. Pobjedu je odnio Laszlo Szasz ispred Damira Nakića i Igora Cosseta, dok je Petar Dajak odustao zbog kvara na svojem novom prototipu Normi. Prvak Hrvatske u kategoriji II. ponovno je Laszlo Szasz član AK Dubrovnik Racinga pobijedio je na šest od sedam utrka ove sezone te moglo bi se reći lagano došao do naslova. Čestitamo Laszlo, bravo!!

DSC_0006.JPG

Pobjednik u ukupnom poretku je Talijan Simone Faggioli koji je ove godine ostao bez naslova europskog prvaka na brdskim stazama. Ta titula pripala je njegovom sunarodnjaku Christianu Merliu. Iza Faggiolia plasirali su se Čeh Miloš Beneš te Stefano Di Fulvio. U kategoriji I. najbrži je bio Austrijanac Karl Schagerl ispred Slovenca Milana Bubniča i našeg Domagoja Perekovića. U klasi GT za Europsko prvenstvo pobjedu je odnio Jan Milon ispred Martina Jermana, a u grupi S20 najbrži je bio naš Viliam Prodan u Škodi Fabiji R5 ispred višestrukog prvaka Hrvatske u rally-u Juraja Šebalja u Hyundai i20 R5 i Maria Jurišića koji nije uspio složiti svog Audia pa je za Buzet rentao Ford Fiestu R5 specifikacije.

DSC_1288.JPG

I tako su završeni još jedni po redu Buzetski dani. Bilo je svega, muzike, pića, pregršt brzih automobila i ono najbitnije jako jako puno gledatelja. Organizatrima idu sve pohvale, odlično organizirana utrka kakva i mora biti s obzirom da se vozilo Europsko prvenstvo. Jedino je nedostajalo nešto po čemu je Buzet poznat; bakljada. Gledatelji na brdskim stazama nisu huligani već obožavatelji ovog divnog sporta. Jednostavno ne vidimo razloga zašto se ne dopušta gledateljima da na kraju zapale par baklji i da to na kraju bude fešta kakva dolikuje Buzetskim danima. Tko zna možda druge godine bude drugačije.

Podjeli s ostalima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit
Share on linkedin
LinkedIn