SLJEME OTVARA NOVO NORMALNU SEZONU

7. svibnja 2021.

27. Nagrada Stubičkih Toplica otvara novu sezonu brdskih utrka Prvenstva Hrvatske. Prošle godine nakon prvobitnog odgađanja utrka na kraju nije održana kako je planirano, no ove godine ide sve po planu unatoč epidemiji. Naravno na snazi su mjere koje su stožerom propisane i kojih će se trebati pridržavati kao i na WRC-u koji je održan na istoj trasi koju će voziti naši najbolji brdaši u nedjelju samo u kontra smjeru.

Za utrku se prijavilo 77 vozača i vozačica iz 31 hrvatskog kluba što je s obzirom da utrka nema međunarodan karakter izuzetno velik broj. Nažalost kao što smo spomenuli utrka se boduje samo za nacionalno prvenstvo kategorije I. (turistička vozila) i kategorije II. (formule i prototipovi) te Prvenstvo Hrvatske za povijesna vozila kojih će na Sljemenu biti nešto manje no inače, svega 12.

Hrvatsku brdsku elitu predvodi, posljednje dvije sezone, državni prvak Kategorije I, Zagrepčanin Dejan Dimitrijević (AKK Velika Gorica) u svom prepoznatljivom i trofejnom Seat Leonu 3.2 Turbo, a tu su i državni prvaci, grupe N Dubrovčanin Đivo Franić (AK Dubrovnik racing) sa Hondom Civic 1.6 i grupe A mladi 18-godišnji Riječanin Matija Jurišić u Škoda Fabia S2000, prošle sezone najuspješniji hrvatski automobilist, koji će u domaćem prvenstvu ove godine nastupati za AK Župa Dubrovačka. U Prvenstvu povijesnih vozila među, tek 12 prijavljenih, naslov će pokušati obraniti Leo Černi iz AK Opatija u svom već standardnom Fiatu 128 SC 1.3. Ekipne naslove brane Dubrovčani i Opatijci (povijesni), ali teško je predvidjeti ishod prvenstva koje bi, prema kalendaru Hrvatskog auto i karting saveza trebalo objediniti još četiri domaće utrke: Skradin, Malačku, Buzet i Dubrovnik, te tri inozemna gostovanja: Kotor (Crna Gora), Cazin (Bosna i Hercegovina) i Ilirska Bistrica (Slovenija). Planovi su realni, ali koliko provedivi pokazat će mjeseci pred nama, sve najviše ovisno o sveprisutnoj „pošasti“ korone i mjerama koje će biti primjenjivane u pojedinim periodima, sve do listopada.

Utrka je memorijalna u znak sjećanja na preminule zaslužne ljude sljemenske utrke. Ovogodišnja je posebno posvećena Berislavu Čegelju, dugogodišnjem čelnom čovjeku kluba i organizacije koji nas je napustio krajem listopoada 2020. godine,  dok će se za rekord staze vozači  boriti u okviru „Trofeja Slobodan Pavlović“, što se odvija jedanaesti  put, u znak sjećanja na svojevremenog utemeljitelja i direktora utrke. Za ukupni poredak utrke svojevrsni „Grand prix“ dodijelit će se priznanje „Memorijal Vladimir Bosnar“ u znak sjećanja na dugogodišnjeg načelnika domicilne Općine Stubičke Toplice.

Verifikacija će se provesti „virtualno“, dok se  tehnički prijem vozila održava u subotu 8.svibnja od  14 do 17 sati u Parku vozača, smještenog neposredno prije startnog prostora. Nedjeljni program počinje prvim od dva treninga u 9 sati, da bi prva od dvije bodovne vožnje startala u 13 sati. Podjela nagrada predviđa se oko 17 sati u Parku vozača Pila. U nedjelju tijekom, dana od 8 do 19 sati za  javni promet bit će zatvorena dionica županijske cesta 2219  Stubičke Toplice-Pila-Sljeme. Obilazni pravac je Stubičke Toplice-Zagreb-Sljeme-Hunjka.

Podjeli s ostalima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Reddit
LinkedIn
X