Europski obračun nad Krkom

15. lipnja 2020.

Skradin, grad koji leži uz korito rijeke Krke tik uz nacionalni park nakratko će 20. i 21. 06. biti oaza oktanskog sporta i mirisa benzina…na jednoj od najljepših i najsigurnijih brdskih staza u Hrvatskoj AK Mihovil Šibenik i Tokić Tim organizira 14. Nagradu grada Skradina “Trke priko Krke”. Svoj dolazak najavile su brojne zvijezde puput aktualnog prvaka europe u kategoriji II. (formule i prototipovi) Christiana Merli-a, te Simone Faggioli-a, koji je naslov prvaka Europe osvajao 11 puta, a domaćeg prvenstva čak 13 puta. Spomenuti svako treba i naše drage Poljake Grzegorz Duda i njegov sin Karol Duda koji rado dolaze voziti u Hrvatsku.

“Kao organizatori možemo biti jako zadovoljni na velik odaziv i na sva zvučna imena koja dolaze…”

Vlatko Mikulandra – Tajnik AK Mihovil
Didi Sternad – Alfa Romeo 156 STW

Imena kakvih se ne bi posramile ni puno jače utrke, no zbog pandemije situacija je takva da je odgođeno Europsko Prvenstvo i Internacionalni HillClimb kup te mnogi Europski aduti žele voziti i isprobati svoje bolide prvi puta u 2020. godini, a Skradin je upravo prva prava prilika za to. Za sada je pristiglo 92 prijava, iz osam zemalja, ali bi konačna lista mogla brojati preko sto vozača. Bit će i domaćih, lokalnih aduta, iz AK Mihovil i AKK Rogoznica.

“Ovo što se događa u Skradinu nešto je što će se pamtiti cili život, a možemo i nazvati kruna dosadašnjeg organiziranja AK Mihovila brdskih trka u Skradinu…nama kao organizatoru trka će biti posebna ne samo zbog poznatih i zvučnih imena, nego i zbog uvjeta kojih se moramo pridržavati zbog pandemije Covid-19 te smo dodatno zasukali rukave i radimo na sigurnosti natjecatelja po preporukama stožera…”

Vlatko Mikulandra – Tajnik AK Mihovil

Gledatelja će biti duž cijele staze, s tim da će na startu, na mostu, zbog situacije s korona virusom, broj gledatelja biti ograničen – istaknuo je Mikulandra, a dolazak su najavili i čelnici HAKS-a, kao i glavni državni tajnik za sport Tomislav Družak.


“Za sada imamo prijavljenih 13 formula i prototipova, dolazak su najavili još dvije formule iz Italije i Austrije, veliku bitku i ove će godine voditi dva naša ponajbolja vozača, Domagoj Pereković i Dejan Dimitrijević, tako da se očekuje rušenje rekorda staze.”

Vlatko Mikulandra – Tajnik AK Mihovil

Pripremite se za pravi oktanski spektakl u srcu Dalmacije. Vremenska prognoza vrlo je optimistična stoga nemojte oklijevati i 20. i 21. lipnja zaputite se put Skradina, očekuje vas mnoštvo akcije koju jednostavno ne smijete propustiti.

Vidimo se!

Podjeli s ostalima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Reddit
LinkedIn
X