HRVATI OPET VANI – GHD PETROL ILIRSKA BISTRICA 2017.

16. kolovoza 2017.

 

Prvi vikend u rujnu Hrvatske vozače na brsdkim stazama očekuje 7. utrka Prvenstva Hrvatske u Sloveniji točnije Ilirskoj Birstrici. Predzadnja postaja Europskog prvenstva ugostiti će vozače iz cijele Europe, a uz naše bodovati će se za Austrijsko te Slovensko prvenstvo. Za utrku u Cazinu koja se održala od 4. do 6. kolovoza bilo je prijavljeno 53 vozača iz 22 kluba. Bio je to rekordan broj prijava za neko natjecanje van hrvatske granice, a u Ilirskoj Bistrici očekuje ih se još više.

Milan Bubnič - 35. Buzetski dani 2016.
Milan Bubnič – 35. Buzetski dani 2016.

Stazu dugu 5010 metara, prosječnog uspona od 5,07%, izuzetno brzu sa središnjim tehničkim dijelom od 3 serpentine, vozači moraju proći po 2 puta u subotu tijekom treninga i u nedjelju tijekom utrke.

Mario Jurišić - Cazin 2017.
Mario Jurišić – Cazin Grand Prix 2017.

Nakon pobjede Maria Jurišića (AK RI Autosport) u Cazinu borba za ukupnog pobjednika u kategoriji turističkih vozila sve je napetija. Prednost Domagoja Perekovića (AKK Zanatlija) znatno se istopila te sada Mario zaostaje samo 4 boda za Domagojem u znatno bržem Mitsubishi Lancer Evolution IX. Velika borba vodi se i u grupi N gdje je razlika između Đive Franića (AK Dubrobnik Racing) i Saše Radole (AMK No Traction) samo 1.5 boda. U Kat II (formule i prototipovi) Laszlo Szasz (AK Dubrovnik Racing) ima veliku prednost od 22 boda ispred Igora Cosetta (AKK Zanatlija). Titula za najbolji klub na brdskim stazama gotovo je riješena jer Dubrovčani imaju 80 bodova prednosti ispred vozača iz Solina.

Mladen Sigurnjak - BAT Kotor-Trojica 2017.
Mladen Sigurnjak – BAT Kotor-Trojica 2017.

Kod povijesničara dominiraju dečki iz AK Opatije. Prvi u ukupnom poretku je Mladen Sigurnjak ispred Dorijana Kljuna te Miljenka Dobrilovića (Klub Belson Nostalgija).

 

Podjeli s ostalima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Reddit
LinkedIn
X