SLAVLJE SZASZA I MUHVIĆA – 21. Nagrada Malačke Sv. Dujam 2018

13. lipnja 2018.

Uspješno je završena i četvrta utrka po redu Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama u 2018. sezoni. 21. Nagrada Malačke Sv. Dujam 2018. donijela nam je brojna uzbuđenja, no krenimo redom.

Malačka se bodovala za Prvenstvo Hrvatske povijesnih vozila, Prvenstvo Hrvatske u kategoriji I. (turistička vozila) II. (formule i prototipovi) te Regiju Jug. Lista prijava brojala je 84 vozača iz Hrvatske što je odličan broj s obzirom da se utrka boduje samo za Hrvatsko prvenstvo te da nema stranaca.

IMG-20180611-WA0011
Bojan Juranić (AK Opatija Motosport) – Renault Clio 2.0 Sport

Za vikend u Lećevici očekivala se kiša, i tokom subote i tokom nedjelje. U subotu su na rasporedu bili treninzi. Prvo dva neslužbena pa dva službena. Kiše je malo bilo, ali nije smetala ni formulama ni autima. Na prvom službenom treningu najbrži je bio Laszlo Szasz (AK Dubrovnik Racing) u formuli Reynard Zytec F3000 ispred Domagoja Perekovića (AKK Zanatlija) u Mitshubishi Lanceru Evo IX. te Damira Nakića u prototipu Radical SR3 RS. Drugi trening slična situacija samo što na trećem mjestu nije bio Nakić nego Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac) u još jednom Mitshubishi Lanceru Evo IX.

IPAK BEZ KIŠE

U nedjelju oko 11 sati utrka je svečano otvorena, a u 12 sati čekao se start prvog vozila. Najbrži od povjesničara bio je Ante Gačina, član Auto karting kluba Rogoznica u VW Golfu I. 1.6 nekoliko stotinki ispred Mladena Sigurnjaka (AK Opatija) za volanom VW Golfa II. Gti 1.8. Na trećem mjestu našao se Frane Jukić (AKK Rogoznica) također nekoliko stotinki brži od Miljenka Dobrilovića (AKK Rogoznica) u Alfi Romeo 75 3.0 V6. Peti je završio Leo Černi (AK Opatija) u Fiatu 128 SC 1300.

Najbolje vrijeme u grupi N imao je Filip Križanić-Bijelić (AKK Rogoznica) u Mitshubishi Lanceru Evo VII. Drugo mjesto zauzeo je Saša Radola (AMK No Traction), za volanom Honde Civic Type R, koji je na subotnjem treningu malo ljubio ogradu, no sve je prošlo bez posljedica. Treći je bio Stijepo Manenica (AK Dubrovnik Racing) u Hondi Civic Type R, a na četvrtoj i petoj poziciji našli su se predstavnici AK Solina, Stipe Medić (Peugeot 106 1.6) te Stella Novica (Honda Civic 1.6 Vti). Sedmo mjesto pripalo je Maru Franiću (AK Dubrovnik Racing, Honda Civic 1.6 Vti) koji je u petak vozio INA Delta rally, a u subotu je već bio na Malačkoj. No to mu nije prvi put, istu situaciju je imao i početkom petog mjeseca kada se vozio rally u Opatiji i brdo na Sljemenu. Maro je tada vozio u petak i subotu rally, a u Nedjelju brdsku utrku na Sljemenu. E to se zove volja i želja.

IMG-20180611-WA0029.jpg
Ivan Smolek (AKK Rogoznica) – Fiat 1000 Abarth Berlina

U grupi A svoju dominaciju ove sezone nastavlja Ante Alduk (AK Dubrovnik Racing) u  Hondi Civic Type R. Ante je ove sezone bio najbrži na svim utrkama osim na Sljemenu u grupi A. Iza njega smjestio se Đivo Franić također iz AK Dubrovnik Racinga za kormilom Honde Civic 1.6 Vti ispred Đure Žmiraka (AK Ragusa Racing) u još jednoj Hondi Civic 1.6 Vti.

Laszlo Szasz (AK Dubrovnik Racing), isto kao i Ante Alduk, nastavlja svoju dominaciju u kategoriji II. (formule i prototipovi), no on je propustio Sljeme, a samim time i 10 bodova koji su pripali Damiru Nakiću te je Szasz trenutno u poretku kategorije II drugi, ali opasno puše za vratom Zagrepčaninu Damiru Nakiću u Radicalu SR3 RS. Predak prve vožnje u kategoriji II. glasio je ovako: 1. Szasz, 2. Nakić, 3. Cassetto.

 

IMG-20180611-WA0017.jpg
Saša Radola (AMK No Traction) – Honda Civic Type R

OPET PROBLEMI ZA PEREKOVIĆA I DIMITRIJEVIĆA

Svi smo s nestrpljenjem čekali najbolje dečke u kategoriji I. Kao što smo već spomenuli čak trojica dijele prvo mjesto u generalnom plasmanu nakon održane tri utrke (Bojan Juranić, Tomislav Muhvić, Denis Nišević). Favortita prije utrke bilo je jako puno, no samo jedan je pobijedio. Prvi od te trojice u cilj je ušao Bojan  Juranić (AK Opatija Motosport, Renault Clio 2.0 Sport) s vremenom: 2:26.502. Iza njega mrvicu spojiji Denis Nišević (AK Župa Dubrovačka, Renault Megane C), vrijeme: 2:27.828. Nakon toga uslijedili su još brži automobili. Nažalost Dejan Dimitrijević i Domagoj Pereković imali su problema sa svojim vozilima. Dejanu se zapalio auto te je bio primoran odustati, a Domagoj je imao problema sa mjenjačem na Lanceru, ali je nekako završio prvu, no bio je predposljednji. Robert Bradarić (AK Solin) u Audiu A4 1.8 Quattro završio je s vremenom: 2:25.058, no to nije bilo najbrže vrijeme. Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac, Mitshubishi Lancer Evo IX.) vozio je još brže, njegovo vrijeme iznosilo je: 2:24.956, što je mrvicu brže od Bradarića. Poredak: 1. Muhvić, 2. Bradarić, 3. Juranić, 4. Nišević, 5. Kopajtić.

IMG-20180611-WA0000.jpg
Dejan Kopajtić (AK Rijeka) – Zastava Yugo 1.6

SLAVLJE SZASZA I MUHVIĆA

U konačnom redoslijedu povijesničara imali smo par promjena. Mladen Sigurnjak i Ante Gaćina zamjenili su mjesta te je tako pobjedu odnio Sigrunjak ispred Gaćine i Antonia Hernauta (AKK Zantlija) u Opel Corsi 1.6. Grupa N bez promjena. Poredak: 1. Križanić-Bijelić, 2. Radola, 3. Manenica, 4. Medić, 5. Stella. U grupi A također bez nekih većih promjena. Konačni poredak: 1. Alduk, 2. Franić, 3. Žmirak, 4. Matak, 5. Punda. Kod formulaša također bez promjena. Poredak: 1. Szasz, 2.Nakić, 3. Cassetto.

U grupi E1 moramo spomenuti kako je Domagoj Pereković uspio otkloniti kvar te bez problema odvezao drugu vožnju te napravio najbrže vrijeme: 2:17.949, ali mu to nije puno značilo jer se prva i druga vožnja zbrajaju. Konačni poredak u Grupi E1 glasio je: 1. Muhvić, 2. Bradarić, 3. Juranić, 4. Nišević, 5. Kopajtić. To je ujedno i bio poredak u kategoriji I.

REZULTATI: https://www.live.amk-trogir.hr/wvoznja1%2B2total.htm

IMG-20180611-WA0034
Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac) – Mitshubishi Lancer Evo. IX.

Čestitke svima, gledali smo super vožnje, nažalost uvijek se dogodi neki kvar ili izlijetanje, ali bože moj to je sastavni dio sporta i protiv toga se ne može. Utrka je bila super organizirana te je vrijeme poslužilo. Vidimo se u Cazinu krajem sedmog mjeseca.

Podjeli s ostalima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Reddit
LinkedIn
X